YENİ FARMAKOLOJİ

Nasıl başardım ?,Hangi hoca/kaynağı seçmeli ?, Kitap değiştirmeli mi ?, Nasıl çalışmalıyım ? sorularını burada cevaplıyoruz.

Moderatör: hekim3541

Hezeyan
VIP
VIP

YENİ FARMAKOLOJİ

Mesaj gönderen Hezeyan » Çrş Tem 18, 2018 12:15 am

Arkadaşlar, değerli vaktinizi çok almamak için bu giriş mesajını kısa tutmak istiyorum. Malum sınava 3 hafta gibi bir zaman kaldı.
Son 3 TUS'un sorularını aldım ve inceledim. 2015 baskı(13. baskı) Bertram Katzung Farmakoloji ile soru avı yaptım. Biraz vakit aldı ama sonuç şu: Katzung, herbir sınavda 72-76 soruya(dahiliye, çocuk, mikrabiyoloji, küçük stajlar, farmakoloji vs) referans oluyor. 1150 sayfalık(ve puntosu da büyük sayılabilecek) bir kitap bunu yaparken, bazı dersanelerin 900-1000 sayfalık Dahiliye-Pediatri notlarının varlığı da sözkonusu iken, bu kitabın hakkını vermemek olmaz diye düşündüm.
Katzung yeni baskısını kısa zaman önce yaptı(2018, 14. baskı). Ve kitap elimde. Kitabın PDF'sini sitede paylaşabilirm. Ancak kitap, ülkemize toplu giriş yapmadı ve Eylül ayı gibi kitabevlerinin raflarında yerini alacak. PDF'sini paylaşmak şu an için sakıncalı olabilir. Dahası böylesi daha da iyi olabilir, çünkü sitede pekçok textbook zaten var ancak bence(ki benim kanım) vakit yetersizliği, İngilizce oluşlarının sıkıntısı,pratik ve vurucu kaynak ihtiyacı vs sebeplerle o textlerin çok okun(a)madığını düşünüyorum. EBU manada belki biraz daha pratik ve anlaşılır bir şeyler deneyeceğim.
NEDEN FARMAKOLOJİ
Elimde diğer temel derslerin de yeni textbookları var ve programımdaki eksikleri kapatmaya çalışıyorum.
1. Diğer temel bilimler de en az farmakoloji kadar hızlı ilerlese de , bunun TUS pratiğinde karşılığı yok. Örneğin 2018 baskısı bir dersane Biyokimya kaynağı ile soruların 20'sine hakim olma şansınız var diyelim , 2014 ile bu sayı 16-17 soru gibidir. Ancak Farmakolojide bu sayılar, 2018 kaynağı ile 20 ise, 2014 kaynağı ile 12 gibidir.
2. TUS'ta yeni bilgiyi en seven derslerin başında Farmakoloji geliyor.
En son Hezeyan tarafından Çrş Tem 18, 2018 12:38 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
SamTzu61
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen SamTzu61 » Çrş Tem 18, 2018 12:27 am

Hezeyan yazdı:
Çrş Tem 18, 2018 12:15 am
Arkadaşlar, değerli vaktinizi çok almamak için bu giriş mesajını kısa tutmak istiyorum. Malum sınava 3 hafta gibi bir zaman kaldı.
Çok kısa oldu böyle hocam.

Hezeyan
VIP
VIP

Mesaj gönderen Hezeyan » Çrş Tem 18, 2018 12:51 am

KISACA AMAÇLAR ve NOTLAR
1. 2015(13. baskı) ile 2018(14.baskı) i karşılaştırarak en yenileri parça parça paylaşmayı düşünüyorum. 2015 baskısındaki bilgiler, her dersanenin kitabında bol olarak mevcut. Tekrardan kaçınmaya çalışacağım.(ama yine de ara sıra yaparsam affola)
2. Eylül ayında ülkemize toplu olarak giriş yapacağı için bu TUS'u etkilemeyecek ve 2019 TUS'larında etkisi görülecektir.(Bu durum bana vakit kazandıracak ve daha derli toplu bir paylaşım olanağı sunacak)
3.Goodman and Gillman, yeni baskısını 2019'da yapacak ancak incelediğim kadarı ile(2 dersanenin 2 şer farklı yıldaki Farmakoloji kitaplarından yola çıkarak) bu çok kalın kitabın TUS'a etkisi yok. Esas baz aldıkları Katzung...
4. Farmakoloji'nin, TUS'un 'YENİ' si olan ile imtihanını bir önceki mesajda anlatmaya çalıştım.
5. Uzun zamandır paylaşım yapmadım. Onun için de kusura bakmayın

Kullanıcı avatarı
maxian
VIP
VIP

Mesaj gönderen maxian » Çrş Tem 18, 2018 1:21 am

Dersanelerin farma hocaları yeni konular konusunda yeterli vurguyu yapıyorlar diye düşünüyorum, değerli zamanınızı ayırıp uğraşmışsınız lakin vaktinizi bu tarz şeylere harcamak sizi ana hedefinizden alıkoyar, benzer şeyleri zamanında bende yaptım zaman kaybından başka birşeye yaramadı.

Hezeyan
VIP
VIP

Mesaj gönderen Hezeyan » Çrş Tem 18, 2018 2:16 am

'Kullanıcı avatarımaxian
VIP
VIP
İletişim: İletişim maxian
0 Bu mesajı bildir Alıntı
Mesaj gönderen maxian » Sal Haz 12, 2018 12:45 am

İlk 11 imi hazırlarken, eski bir tusem kursiyeri olduğum için farmada ihsan hocayı seçmiştim fakat ihsan hocanın son dönemlerde soru yakalama da sıkıntısı olduğunu düşünüyorum, elimde(kütüphanemde) 2010-2014-2016 basım kitapları mevcut, sitedeki son basım kitabına da baktım sanki yeni konulara çok ağırlık vermiyor gibi. Bir arkadaş demişti sorular değiştikten sonra hocanın soru yakalama konusunda eskisi kadar iyi olmadığı konusunda. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? '

Belki de bu mesajınıza cevap verebilmek adına küçük bir adım olur. Katkı katkıdır. İyi çalışmalar

Kullanıcı avatarı
maxian
VIP
VIP

Mesaj gönderen maxian » Çrş Tem 18, 2018 2:25 am

Evet ihsan hoca ile ilgili böyle bir önyargım oluşmuştu fakat ses kayıtlarını dinlediğimde ve 2016 dan bugüne kadarki tusem denemelerindeki farmakoloji sorularını incelediğimde ne kadar yanıldığımı görmüş oldum ve İhsan hocadan vazgeçersem taş olurum onu anladım:D Sizin çalışmanıza birşey dediğimde yok, elinize sağlık analizleriniz için, benimki naçizane bir tavsiye olur anca.

muhammethalil61
VIP
VIP

Mesaj gönderen muhammethalil61 » Çrş Tem 18, 2018 2:36 am

son 3 tusa da girdim ihsan hoca gerçekten mükemmel adamın hakkını vermek lazım son tusta 160 sayfalık slaytlarının olduğu fasikül bile farmadan sadece 1 soruyu yakalayamadı(o soru da kitabında vardı) fasikulu tekrar etmesi de maksimum 8 9 saat hızlı kolay tekrar yuksek soru yüzdesi ihsan hoca candır gerçekten <3 :D

Tdoctor
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen Tdoctor » Çrş Tem 18, 2018 5:57 am

selam kardes godman gilman farmakolojisi 2018 pdfi 1400 sayfalıkdir katzung yerine okumaq olarmi? yani katzung kadar etkili olacaqmi?

Hezeyan
VIP
VIP

Mesaj gönderen Hezeyan » Çrş Tem 18, 2018 10:54 am

maxian yazdı:
Çrş Tem 18, 2018 2:25 am
Evet ihsan hoca ile ilgili böyle bir önyargım oluşmuştu fakat ses kayıtlarını dinlediğimde ve 2016 dan bugüne kadarki tusem denemelerindeki farmakoloji sorularını incelediğimde ne kadar yanıldığımı görmüş oldum ve İhsan hocadan vazgeçersem taş olurum onu anladım:D Sizin çalışmanıza birşey dediğimde yok, elinize sağlık analizleriniz için, benimki naçizane bir tavsiye olur anca.
Hocam çok sağolun uyarı için. Bu kitabın 11. baskısından beri tüm baskıları var elimde. Yani ben nasıl olsa okuyacağım. Not aldığım şeyleri de küçük küçük paylaşacağım. Benim yapabileceğim de budur inanın. Bu arada paylaşımlarınızı takipteyim. Çok iyi şeyler yapıyorsunuz. Emekleriniz için sağolun

Hezeyan
VIP
VIP

Mesaj gönderen Hezeyan » Sal Tem 31, 2018 10:53 am

https://mega.nz/#F!YoMjzAiJ!jCvZhO_yXvrusg3wdFGLog
Arkadaşlar biraz ara verdim. Kusura bakmayın. Ara ara devam edeceğim. Bu arada yeni çok şey var