Mecburi hizmette kitap önerisi
Moderatör: hekim3541
-
- Kayıtlı Üye
Mecburi hizmette kitap önerisi
Merhaba arkadaşlar Yavuz Furuncuoğlu'nun "Mezuniyet Sonrası Mecburi Hizmet Hekim El Kitabı"nın nasıl olduğu konusunda bilgisi olan var mı? Ya da mecburide kullanmak için sizin başka kitap önerileriniz var mı?
- gsad1905
- VIP
Özel mesaj bölümünüze bakar mısınız ?
-
- Kayıtlı Üye
Bana da atarmısınız hocam?
- lockpicker
- VIP
bahsedilen kitap sitemizde mevcut mudur?
-
- Kayıtlı Üye
Furuncuoğlunun reçeteler kitabı var bende fakat ondan önce arkadaşlardan edindiğim örnek reçeteler sayesinde çok bakma imkanım olmadı.
Ben 2 kitaptan yararlandım özellikle: Hapmton'un Kolaylaştırılmış EKG ve porf.dr.Zeynep Kekeç'in A-Cep acil cep kitabı.
Bu ikisi benim için yeterli gelmişti. (Tintinalli okurum derseniz özet kitabı var asıl tavsiye edilen o ama bana o da uzun geldi)
A-Cep'i alırken yaklaşık yarım saat Tintinalli ve "Mezuniyet sonrası.." ile karşılaştırarak aldım.
mecburide en çok faydalandığım diğer kaynak da vademecumonline üyeliği oldu. bana bir aile hekimi tanıdığım hediye etmişti. 1 yıllık 250TL gibi bir üyeliği var diye hatırlıyorum fakat ücretle dahi olsaydı gerçekten ücretini hakederdi benim için çocuklarda ve gebelerde ilaçları kullanmadan önce mutlaka bakıyordum ve faydasını gördüm. Tabi daha önceden acilinde bulunan ve kullanabileceğin tüm ilaçların listesini ve dozlarını ayrı bir yere yazarsan gerek kalmaz ama yine de tavsiye ederim.
Ben 2 kitaptan yararlandım özellikle: Hapmton'un Kolaylaştırılmış EKG ve porf.dr.Zeynep Kekeç'in A-Cep acil cep kitabı.
Bu ikisi benim için yeterli gelmişti. (Tintinalli okurum derseniz özet kitabı var asıl tavsiye edilen o ama bana o da uzun geldi)
A-Cep'i alırken yaklaşık yarım saat Tintinalli ve "Mezuniyet sonrası.." ile karşılaştırarak aldım.
mecburide en çok faydalandığım diğer kaynak da vademecumonline üyeliği oldu. bana bir aile hekimi tanıdığım hediye etmişti. 1 yıllık 250TL gibi bir üyeliği var diye hatırlıyorum fakat ücretle dahi olsaydı gerçekten ücretini hakederdi benim için çocuklarda ve gebelerde ilaçları kullanmadan önce mutlaka bakıyordum ve faydasını gördüm. Tabi daha önceden acilinde bulunan ve kullanabileceğin tüm ilaçların listesini ve dozlarını ayrı bir yere yazarsan gerek kalmaz ama yine de tavsiye ederim.
-
- VIP
Evet arkadaslar bu kitap hakkinda neler dusunuyorsiniz yararli oluyor mu???
-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
[mention]Piyanist[/mention] var hocam konu sonlarında tedavi kısımlarında ticari isimleri ve dozları.
reçeteler için hazırlanmış şöyle pratik bir şey de vardı: https://mega.nz/#!PogilRbS!xrpogRSDhCbc ... 2kY6ppmNuw
reçeteler için hazırlanmış şöyle pratik bir şey de vardı: https://mega.nz/#!PogilRbS!xrpogRSDhCbc ... 2kY6ppmNuw
- maxian
- VIP
yeni başlayan arkadaşlar için ilyas hocanın sitesindeki reçete örnekleri de yardımcı olacaktır. Sayfanın sol kısmındaki hastalık başlıklarından ilgili reçetelere ulaşılabilir. https://www.ilyasyolbas.com/
-