Fizyoloji hangi kaynak?
Moderatör: hekim3541
- gsad1905
- VIP
Fizyoloji hangi kaynak?
Arkadaşlar mart tusuna hazırlanıyorum, fizyoloji için tusdata kitabının sayfa sayısı çok fazla olduğu için alternatif arıyorum. Hoca ve kaynak olarak önerilerinize açığım. Teşekkür ederim.
- iCeleste87
- VIP Plus
Değerli hocam sitelerdeki diğer destek mesajlarına ve kişisel kullanımıma dayanarak eğer tusdata fazla geliyorsa bana sorarsanız kaynak konusunda iki tane seçenek var.
1 - Temeliniz kötü değilse Tusdata Fizyoloji Kamp Kitabı 200 sayfa 9 ref (Hocası Tayfun hoca zaten çok beğeniliyor)
2 - Hem iyi hem kısa Tıp Akademisi 347 sayfa 10 ref (Dr. Mekanizma adıyla çıkış yapınca çok ısınmamıştı tus ortamı ama şuan iyi yorumlar görüyorum, kötü olacağını düşünmüyorum)
İstisnai olarak Tusworld 248 sayfa 11 ref var ama her sınavda böyle bir başarıları var mı bilmiyorum, geriye dönük biraz inceleme yapmak lazım.
- gsad1905
- VIP
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Uzun zaman sonra tusa tekrardan başladım o yüzden temelim kötü, aslında öğrenmek istiyorum. Daha önce tayfun hocadan dinlemiştim çok güzel anlatıyor ama kitabın tekrarı cidden çok zor. Tuncer hoca var tusdatanın hocasıydı medotomy ye geçmiş, onun da kitabı için çok hata var şeklinde yorum okudum o yüzden emin olamadım. Aklımda tıp akademisi ya da medotomy almak var.iCeleste87 yazdı: ↑Prş Eyl 14, 2023 7:16 pmDeğerli hocam sitelerdeki diğer destek mesajlarına ve kişisel kullanımıma dayanarak eğer tusdata fazla geliyorsa bana sorarsanız kaynak konusunda iki tane seçenek var.
1 - Temeliniz kötü değilse Tusdata Fizyoloji Kamp Kitabı 200 sayfa 9 ref (Hocası Tayfun hoca zaten çok beğeniliyor)
2 - Hem iyi hem kısa Tıp Akademisi 347 sayfa 10 ref (Dr. Mekanizma adıyla çıkış yapınca çok ısınmamıştı tus ortamı ama şuan iyi yorumlar görüyorum, kötü olacağını düşünmüyorum)
İstisnai olarak Tusworld 248 sayfa 11 ref var ama her sınavda böyle bir başarıları var mı bilmiyorum, geriye dönük biraz inceleme yapmak lazım.
- iCeleste87
- VIP Plus
Hocam Medotomy kitabı yeni çıkan bir kitap ve bana sorarsanız hem kursları hem de kitapları çok çok pahalı (400'dü 550 yapmışlar kitapları, dersleri de 1500'den 2300 olmuş sanırım güncel toplamı 2850 ediyor) ve kalitesinden, dizgisinden hocanın anlatımından %100 olarak emin olmadan bir daha iade alamayacağınız bir şekilde bu kadar para ödemek bildiğiniz kumar. Yeni çıkan kitapta başka bir kitabın kopyalaması bile olsa eksik - yanlışlık olacaktır Allah'ın emrigsad1905 yazdı: ↑Prş Eyl 14, 2023 7:47 pmHocam cevabınız için teşekkür ederim. Uzun zaman sonra tusa tekrardan başladım o yüzden temelim kötü, aslında öğrenmek istiyorum. Daha önce tayfun hocadan dinlemiştim çok güzel anlatıyor ama kitabın tekrarı cidden çok zor. Tuncer hoca var tusdatanın hocasıydı medotomy ye geçmiş, onun da kitabı için çok hata var şeklinde yorum okudum o yüzden emin olamadım. Aklımda tıp akademisi ya da medotomy almak var.iCeleste87 yazdı: ↑Prş Eyl 14, 2023 7:16 pmDeğerli hocam sitelerdeki diğer destek mesajlarına ve kişisel kullanımıma dayanarak eğer tusdata fazla geliyorsa bana sorarsanız kaynak konusunda iki tane seçenek var.
Bu paraya onun yerine ağırlığı, kalitesi bilinen bir hocadan/kurumdan klinik bir kamp alsanız çok daha iyi tus için. Tıp akademisi de pahalı ama onu ortak olarak almak isteyen çok oluyor (şahsım da dahil
-
- Kayıtlı Üye
Hocam temeliniz yoksa bence tusdata şampiyonların notundan devam edin. Ben çok memnunum. Sayfa sayısı az olup referansları güçlü 3-4 kitap var fakat fizyoloji onların içinde değil maalesef. Çünkü klinik hocalarının bile fizyoloji, patolojinin ayrıntısına girmek hoşuna gidiyor.
Sayfa sayısı çok geliyor tekrar etmesi zordur diyorsanız şöyle yapabilirsiniz. Gündüz major çalışacağınız derse vakit ayırır akşam 1-2 saat 20-25 sayfa fizyoloji okuyabilirsiniz. Böyle ayda 1 tekrar mart tusuna kadar 6 tekrar olur. Zaten birçok klinik branşta her dersin başında biraz fizyolojiye giriyorlar.
Sayfa sayısı çok geliyor tekrar etmesi zordur diyorsanız şöyle yapabilirsiniz. Gündüz major çalışacağınız derse vakit ayırır akşam 1-2 saat 20-25 sayfa fizyoloji okuyabilirsiniz. Böyle ayda 1 tekrar mart tusuna kadar 6 tekrar olur. Zaten birçok klinik branşta her dersin başında biraz fizyolojiye giriyorlar.
- cemalokka40
- Kayıtlı Üye
Hocam kaynaklar konusunda en çok bilgiye sahip olan sizsiniz gördüklerim arasında. Acaba tüm derslerde hangi kaynakları kullanıyorsunuz öğrenebilir miyiz?iCeleste87 yazdı: ↑Prş Eyl 14, 2023 7:16 pmDeğerli hocam sitelerdeki diğer destek mesajlarına ve kişisel kullanımıma dayanarak eğer tusdata fazla geliyorsa bana sorarsanız kaynak konusunda iki tane seçenek var.
- iCeleste87
- VIP Plus
Estağfurullah tusiyer değilim, yine de forumlardaki bilgilerin bir sentezini müsait bir zamanda yazacağımcemalokka40 yazdı: ↑Cum Eyl 15, 2023 12:38 pmHocam kaynaklar konusunda en çok bilgiye sahip olan sizsiniz gördüklerim arasında. Acaba tüm derslerde hangi kaynakları kullanıyorsunuz öğrenebilir miyiz?iCeleste87 yazdı: ↑Prş Eyl 14, 2023 7:16 pmDeğerli hocam sitelerdeki diğer destek mesajlarına ve kişisel kullanımıma dayanarak eğer tusdata fazla geliyorsa bana sorarsanız kaynak konusunda iki tane seçenek var.
İstisnai olarak Tusworld 248 sayfa 11 ref var ama her sınavda böyle bir başarıları var mı bilmiyorum, geriye dönük biraz inceleme yapmak lazım.![]()
- gsad1905
- VIP
Hocam siz ses kaydı mı dinlediniz?hus65bkl yazdı: ↑Prş Eyl 14, 2023 8:41 pm Hocam temeliniz yoksa bence tusdata şampiyonların notundan devam edin. Ben çok memnunum. Sayfa sayısı az olup referansları güçlü 3-4 kitap var fakat fizyoloji onların içinde değil maalesef. Çünkü klinik hocalarının bile fizyoloji, patolojinin ayrıntısına girmek hoşuna gidiyor.![]()
-
- Kayıtlı Üye
Yok hocam fizyoloji için bir şey dinlemedim patoloji, dahiliye, biyokimya offline izledim sadece. Fizyolojide ise arada youtube videosu dek gelmiştir onları izlemişimdir anca. Patoloji ve dahiliye bu iki branş fizyoloji ile çok yakın ilişkili. İki derste de hocalar anlatacağı konu başında biraz fizyolojiye giriyorlar tabi yeterli değil ama fizyolojide neyin önemli olduğunu anlıyorsunuz bu derslerden sonra. Zaten bu iki dersi anlamak için biraz fizyoloji bilmek gerekiyor
Ben niye tusdata şampiyonların notu fizyolojiye iyi diyorum onu açıklayayım. Dahiliye ve fizyoloji kaynağımı seçmede çok rolü oldu bu yaşadıklarımın. Ben dahiliye çalışırken bir kaynak yüzünden çok bocaladım, satın aldığım offlinedaki hoca çok havada bırakıyordu. O yüzden bazen dahiliyenin o konusuyla alakalı veya o hastalığın ilişkili olduğu fizyolojik mekanizmalarla alakalı internetten slayt, pdf bulup okuyordum.(örn tiroid hormon fizyolojisi gibi.) Fakat her bulduğum kaynak eksik kalıyordu ve bir şeyi öğrenmek için saatler harcamak zorunda kalıyordum. Tusdata şampiyonlar notu fizyoloji kitabı vardı elimde ama hiç açmamıştım. Bir bakayım dedim. Gördüm ki tüm o farklı kaynakların ayrı ayrı verdiği tüm önemli bilgileri karşılıyor.Patoloji ve dahiliye ile de korele.Bunun üzerine dahiliye kaynağımı da değiştirme kararı aldım data şampiyonlar notu dahiliye siparişi verdim gayet memnun kaldım. Yani bu kaynaklara karar verirken 4 ay bocaladım, acı çektim diyebilirim.
Tabi bir başkası benden daha zekidir daha az sayfalı farklı bir kaynakla daha çok net yapabilir bilemem. Ben bir dersi okurken aklımda soru işareti oluşunca,bir şey havada kalınca ilerleyemiyorum, tam öğreneyim istiyorum. Patolojik bir kafa ama yapacak bir şey yok.
Temel bilim kitaplarımdan sadece fizyoloji data şampiyonlar notu diğer temel bilim kaynaklarım farklı. Klinik bilimler kaynaklarımdan da sadece pediatri ve dahiliye data. Belki data reklamı yapıyorum zannedenler olur diye yazayım dedim.
- gsad1905
- VIP
Hocam ben de aslında sizin gibiyim, özellikle uzun zaman sonra tusa başladığım için öğrenmeden havada kalan bilgi ile bir sonraki konuya geçemiyorum. Dahiliyeyi tusdata online almayı düşünüyorum, genel olarak övülüyor hocaları ve kitabı ama fizyoloji kitabı sayfa sayısı açısından korkutmuştu beni, ama sanırım yine en iyi seçenek o gibi duruyor. Teşekkür ederim cevabınız içinhus65bkl yazdı: ↑Pzt Eyl 18, 2023 5:30 pmYok hocam fizyoloji için bir şey dinlemedim patoloji, dahiliye, biyokimya offline izledim sadece. Fizyolojide ise arada youtube videosu dek gelmiştir onları izlemişimdir anca. Patoloji ve dahiliye bu iki branş fizyoloji ile çok yakın ilişkili. İki derste de hocalar anlatacağı konu başında biraz fizyolojiye giriyorlar tabi yeterli değil ama fizyolojide neyin önemli olduğunu anlıyorsunuz bu derslerden sonra. Zaten bu iki dersi anlamak için biraz fizyoloji bilmek gerekiyor
Ben niye tusdata şampiyonların notu fizyolojiye iyi diyorum onu açıklayayım. Dahiliye ve fizyoloji kaynağımı seçmede çok rolü oldu bu yaşadıklarımın. Ben dahiliye çalışırken bir kaynak yüzünden çok bocaladım, satın aldığım offlinedaki hoca çok havada bırakıyordu. O yüzden bazen dahiliyenin o konusuyla alakalı veya o hastalığın ilişkili olduğu fizyolojik mekanizmalarla alakalı internetten slayt, pdf bulup okuyordum.(örn tiroid hormon fizyolojisi gibi.) Fakat her bulduğum kaynak eksik kalıyordu ve bir şeyi öğrenmek için saatler harcamak zorunda kalıyordum. Tusdata şampiyonlar notu fizyoloji kitabı vardı elimde ama hiç açmamıştım. Bir bakayım dedim. Gördüm ki tüm o farklı kaynakların ayrı ayrı verdiği tüm önemli bilgileri karşılıyor.Patoloji ve dahiliye ile de korele.Bunun üzerine dahiliye kaynağımı da değiştirme kararı aldım data şampiyonlar notu dahiliye siparişi verdim gayet memnun kaldım. Yani bu kaynaklara karar verirken 4 ay bocaladım, acı çektim diyebilirim.![]()
Tabi bir başkası benden daha zekidir daha az sayfalı farklı bir kaynakla daha çok net yapabilir bilemem. Ben bir dersi okurken aklımda soru işareti oluşunca,bir şey havada kalınca ilerleyemiyorum, tam öğreneyim istiyorum. Patolojik bir kafa ama yapacak bir şey yok.
Temel bilim kitaplarımdan sadece fizyoloji data şampiyonlar notu diğer temel bilim kaynaklarım farklı. Klinik bilimler kaynaklarımdan da sadece pediatri ve dahiliye data. Belki data reklamı yapıyorum zannedenler olur diye yazayım dedim.![]()
-