TUS KAYNAK ÖNERİLERi 2023

Nasıl başardım ?,Hangi hoca/kaynağı seçmeli ?, Kitap değiştirmeli mi ?, Nasıl çalışmalıyım ? sorularını burada cevaplıyoruz.

Moderatör: hekim3541

Acemitipci54
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

TUS KAYNAK ÖNERİLERi 2023

Mesaj gönderen Acemitipci54 »

Merhaba 5. Sınıfta adam gibi çalışamadım maalesef data şampiyonların notunu kullandım hep ama temeller özellikle çok uzun.

Dahiliye data şamp İlker boğa
Pediatri - hiç bilmiyorum öneri lazım
G cerrahi şamp notu data Anıl Çubukçu
Kdh şamp notu
Küçük stajlar - data gereksiz çok uzun geliyor bana irşadi hoca var o da tam tersi çok kısa yorumlarda bi kötü bi iyi diyorlar seçilmeli mi sizce

Fizyo şamp notu tayfun
Anatomi smt
Biyokimya şamp notu var hoca da iyi ama onu. Yerine kamp notu alınır mı sizce hızlı tekrar için ?
Farmakoloji yavuz Şahin düşünüyorum yorumlarınızı alabilirim
Mikrop Feyyaz iyi diyorlar
Pato data var ama sanırım emrullaha geçeceğim

Acemitipci54
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Hedef 68-69 bandı bu arada
hus65bkl
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen hus65bkl »

Dahiliye için şampiyonların notundan çalışacam ben. Çünkü g.cerrahi şampiyonların notunu okuduğumda beğenmiştim offline a gerek bırakmadı sağolsun. İlk aldığım kaynak Atilla uslu idi hiç memnun kalmadım o yüzden dataya geçtim. Soru kitabı olarak klinisten vaka soruları kırmızı kitap çok öneriliyor, onu aldım. Yorum yapmayı geliştirmesi,zor soruların olması nedeniyle Atilla Uslu vaka sorularını da çözeceğim.

Pediatri şu kaynak iyi bu kaynak iyi diye öneren görmedim o yüzden konuyu şampiyonların notundan çalışacağım. Ama soru olarak Tusworld Pediatri imparator efsane soru bankası herkes öneriyor, onu aldım.

Genel cerrahi şampiyonların notu çok iyi, offline izleme ihtiyacı olmuyor. Gayet yeterli bence. Soru kitabı olarak Levent Kodal'ın soru kitabını herkes öneriyor.

Kadın doğum için yine şampiyonların notunu okuyacağım. Belki okumayıp sadece tts de çözebilirim.

Küçük stajlar için konu kitabı bilmiyorum. Elimde şampiyonların notu var. Ama soru kitabı olarak İrşadi hoca 1001 soru bankası öneriliyor.

Temel bilimlerde konu tekrarı atın soru çözmenin anlamı yok diyorlar fakat bilemiyorum bazı derslerde ben aldım.

Fizyoloji şampiyonların notu gayet yeterli bence. Soru olarak elimde TTS var.

Anatomi SMT video aldım, kitabını da aldım ama atlas gibi. Videoları izlenmeden kitabın anlaşılması zor olabilir. Video izlendikten sonra tekrar konusunda kolaylık sağlar. Hocanın anlatımı gayet iyi. Umarım kitaptan çalışırken zorluk çekmem. Çünkü artık not almak istemiyorum çok vakit kaybettiriyor ve sayfalar daha çok resimle kaplı. Kitaptan verim alamazsam sadece görsel için kullanıcam konu okuması için tusdata şampiyonların notu alabilirim. Soru olarak elimde TTS var.

Biyokimya için en iyi kaynak Yavuz Şahin bence. Ama tıp akademisi kitapları sayfadan tasarruf sağlamak için sayfaların her yerini kullanmış. Avantajı şu; bir konu başlığı 2 veya 4 sayfada bitirilmiş(örn:glikojen met. 2 sf, glikoliz 4 sf.) O yüzden çalışırken kolay sıkılmıyorsunuz. Videolarını izlemeden kitabı okumak zor gelmişti. Videoları izlenirse tekrar atmak aşırı kolay. Ve hocanın anlatımı aşırı iyi. Soru olarak Yavuz hocanın soru bankasını aldım. Aşırı tekrar içeriyor sorular kafaya zorla sokuyor diyebilirim.

Farmakoloji için Yavuz Şahin ve İhsan hoca tavsiye ediliyor. Ben biyokimyasını çok beğenince farmayı da Yavuz Şahin aldım. Yavuz hocanın soru kitabını da aldım.

Mikrobiyoloji Feyyaz Akay çok iyi. Kaynak olarak onu aldım. Bu hoca da tıp akademisi hocası olduğu için aynı kitap düzeni mevcut. Video izlemeden kitabı çalışmak zor mu kolay mı olur bilemiyorum çünkü daha çalışmadım birkaç videosunu izledim mükemmel bir anlatımı var. Hocanın soru kitabını da aldım.

Patoloji Emrullah hoca çok iyi. Video anlatımı güzel, esprili de sıkmıyor hiç. Video içinde her şeyi spota dönüştürebiliyor. Mesela bir hastalıkta özel bir patoloji veya genetik defektten bahsedince hemen spota dönüştürüp o defektin,görünümün olduğu tüm hastalıkları sayıyor. Kitabı gayet güzel, tekrar için iyi. Ama patoloji derya deniz çok not almak gerekiyor. Hoca önemli yerleri çok iyi vurguluyor. Hocanın soru kitabını da aldım.
Acemitipci54
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

hus65bkl yazdı: Çrş Eyl 13, 2023 9:41 pm Dahiliye için şampiyonların notundan çalışacam ben. Çünkü g.cerrahi şampiyonların notunu okuduğumda beğenmiştim offline a gerek bırakmadı sağolsun. İlk aldığım kaynak Atilla uslu idi hiç memnun kalmadım o yüzden dataya geçtim. Soru kitabı olarak klinisten vaka soruları kırmızı kitap çok öneriliyor, onu aldım. Yorum yapmayı geliştirmesi,zor soruların olması nedeniyle Atilla Uslu vaka sorularını da çözeceğim.

Pediatri şu kaynak iyi bu kaynak iyi diye öneren görmedim o yüzden konuyu şampiyonların notundan çalışacağım. Ama soru olarak Tusworld Pediatri imparator efsane soru bankası herkes öneriyor, onu aldım.

Genel cerrahi şampiyonların notu çok iyi, offline izleme ihtiyacı olmuyor. Gayet yeterli bence. Soru kitabı olarak Levent Kodal'ın soru kitabını herkes öneriyor.

Kadın doğum için yine şampiyonların notunu okuyacağım. Belki okumayıp sadece tts de çözebilirim.

Küçük stajlar için konu kitabı bilmiyorum. Elimde şampiyonların notu var. Ama soru kitabı olarak İrşadi hoca 1001 soru bankası öneriliyor.

Temel bilimlerde konu tekrarı atın soru çözmenin anlamı yok diyorlar fakat bilemiyorum bazı derslerde ben aldım.

Fizyoloji şampiyonların notu gayet yeterli bence. Soru olarak elimde TTS var.

Anatomi SMT video aldım, kitabını da aldım ama atlas gibi. Videoları izlenmeden kitabın anlaşılması zor olabilir. Video izlendikten sonra tekrar konusunda kolaylık sağlar. Hocanın anlatımı gayet iyi. Umarım kitaptan çalışırken zorluk çekmem. Çünkü artık not almak istemiyorum çok vakit kaybettiriyor ve sayfalar daha çok resimle kaplı. Kitaptan verim alamazsam sadece görsel için kullanıcam konu okuması için tusdata şampiyonların notu alabilirim. Soru olarak elimde TTS var.

Biyokimya için en iyi kaynak Yavuz Şahin bence. Ama tıp akademisi kitapları sayfadan tasarruf sağlamak için sayfaların her yerini kullanmış. Avantajı şu; bir konu başlığı 2 veya 4 sayfada bitirilmiş(örn:glikojen met. 2 sf, glikoliz 4 sf.) O yüzden çalışırken kolay sıkılmıyorsunuz. Videolarını izlemeden kitabı okumak zor gelmişti. Videoları izlenirse tekrar atmak aşırı kolay. Ve hocanın anlatımı aşırı iyi. Soru olarak Yavuz hocanın soru bankasını aldım. Aşırı tekrar içeriyor sorular kafaya zorla sokuyor diyebilirim.

Farmakoloji için Yavuz Şahin ve İhsan hoca tavsiye ediliyor. Ben biyokimyasını çok beğenince farmayı da Yavuz Şahin aldım. Yavuz hocanın soru kitabını da aldım.

Mikrobiyoloji Feyyaz Akay çok iyi. Kaynak olarak onu aldım. Bu hoca da tıp akademisi hocası olduğu için aynı kitap düzeni mevcut. Video izlemeden kitabı çalışmak zor mu kolay mı olur bilemiyorum çünkü daha çalışmadım birkaç videosunu izledim mükemmel bir anlatımı var. Hocanın soru kitabını da aldım.

Patoloji Emrullah hoca çok iyi. Video anlatımı güzel, esprili de sıkmıyor hiç. Video içinde her şeyi spota dönüştürebiliyor. Mesela bir hastalıkta özel bir patoloji veya genetik defektten bahsedince hemen spota dönüştürüp o defektin,görünümün olduğu tüm hastalıkları sayıyor. Kitabı gayet güzel, tekrar için iyi. Ama patoloji derya deniz çok not almak gerekiyor. Hoca önemli yerleri çok iyi vurguluyor. Hocanın soru kitabını da aldım.

Hocam değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. Çok emek vermişsiniz.

Anıl hocanın önemli dediği yerler gc de okumak yeter mi son sınav için yeterli diyorlar kitap 750 sayfa çünkü çok detay.

Tıpakademisi dersleri biyokimya Farma ve mikro kolay tekrar edilir kitaplar mı sizce
hus65bkl
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Anıl hocayı dinlemedim fakat dinlediğim başka hocalardan çıkarımımı söyleyeyim. Öncelikle ilk okuma yapılıyorsa sadece altı çizili,önemli yer okumak benim için effektif değil. Son tekrarlar için iyi olabilir. Ben önce tamamen okuyorum önemli yerleri daha dikkatli okuyorum. Sonra soru çözünce zaten otomatik önemli yerler kafanızda oturuyor. 750 sayfa size fazla gelebilir. Fakat tıp derslerinde birçok şey tekrar ettiği için yavaş yavaş bazı konuları hızlı okumaya başlıyorsunuz. Mesela dahiliye nefroda elektrolit boz.,asit baz dengesini okuduktan sonra genel cerrahide de aynı konu anlatılıyor ve daha hızlı okunabiliyor. Mesela sallıyorum KC cerrahisi okuyacam, daha önce hepatobilier anatomisini,fizyosunu,patolojisini öğrenmiş olduğum için çok hızlı okuyabilmiştim. Siz tekrarlar attıkça zaten okumalarınız hızlanacak ve önemli yerler daha da oturacak. Okuya okuya önemli yerler kafanızda oturuyor istemeden önemsiz yerleri es geçiyorsunuz. İlk okumanızda anlamak zorunda değilsiniz. Bir de bu konuda istikrar ve plan çok önemli. Plan yapmayınca ne zaman neyi çalışacağınızı belirlemeyince her şey sarpa sarıyor. Planlama uygulamaları var indirip gün gün ne yapacağınızı haftalık veya aylık plan yaparsanız çalışma veriminiz artar.

Tıp akademisi için şunu diyeyim. Sadece biyokimyanın hem videosunu hem konu kitabını bitirdim. Ve aşırı hızlı tekrar yapabiliyorum,kitap dizaynı tekrar için çok ideal. Fakat biyokimya kitabında yazan her şey önemli spot gibi es geçilebilecek bilgi yok gibi duruyor. Derslerini dinlemeden kitabı okumak zor olabilir. O şemalara,sayfa dizaynına alışmak zor olabiliyor. Ama ben 5 senedir uzak kaldığım için bana öyle gelebiliyor olabilir. Halihazırda bir temeli olan,bilgileri sıcak olan biri kitaba hızlı alışabilir belki.

Feyyaz hocanın birkaç videosunu izledim anlatımı çok iyi. Bence Mikrobiyoloji ve Farma da kolay tekrar atılabilir çünkü aynı kitap dizaynı. Sadece kitaba alışmak önemli.

Temelde çok aşırı fazla değişiklik olur mu bilmem kitaplarını almayı düşünüyorsanız offline video linkleri vardı sitede diye hatırlıyorum,upload etmişlerdi. Biyokimya ve mikrobiliyoji bulmuştum yılını hatırlamıyorum ama mevcut galiba.
Kullanıcı avatarı
gsad1905
VIP
VIP

Mesaj gönderen gsad1905 »

hus65bkl yazdı: Prş Eyl 14, 2023 12:07 am Anıl hocayı dinlemedim fakat dinlediğim başka hocalardan çıkarımımı söyleyeyim. Öncelikle ilk okuma yapılıyorsa sadece altı çizili,önemli yer okumak benim için effektif değil. Son tekrarlar için iyi olabilir. Ben önce tamamen okuyorum önemli yerleri daha dikkatli okuyorum. Sonra soru çözünce zaten otomatik önemli yerler kafanızda oturuyor. 750 sayfa size fazla gelebilir. Fakat tıp derslerinde birçok şey tekrar ettiği için yavaş yavaş bazı konuları hızlı okumaya başlıyorsunuz. Mesela dahiliye nefroda elektrolit boz.,asit baz dengesini okuduktan sonra genel cerrahide de aynı konu anlatılıyor ve daha hızlı okunabiliyor. Mesela sallıyorum KC cerrahisi okuyacam, daha önce hepatobilier anatomisini,fizyosunu,patolojisini öğrenmiş olduğum için çok hızlı okuyabilmiştim. Siz tekrarlar attıkça zaten okumalarınız hızlanacak ve önemli yerler daha da oturacak. Okuya okuya önemli yerler kafanızda oturuyor istemeden önemsiz yerleri es geçiyorsunuz. İlk okumanızda anlamak zorunda değilsiniz. Bir de bu konuda istikrar ve plan çok önemli. Plan yapmayınca ne zaman neyi çalışacağınızı belirlemeyince her şey sarpa sarıyor. Planlama uygulamaları var indirip gün gün ne yapacağınızı haftalık veya aylık plan yaparsanız çalışma veriminiz artar.

Tıp akademisi için şunu diyeyim. Sadece biyokimyanın hem videosunu hem konu kitabını bitirdim. Ve aşırı hızlı tekrar yapabiliyorum,kitap dizaynı tekrar için çok ideal. Fakat biyokimya kitabında yazan her şey önemli spot gibi es geçilebilecek bilgi yok gibi duruyor. Derslerini dinlemeden kitabı okumak zor olabilir. O şemalara,sayfa dizaynına alışmak zor olabiliyor. Ama ben 5 senedir uzak kaldığım için bana öyle gelebiliyor olabilir. Halihazırda bir temeli olan,bilgileri sıcak olan biri kitaba hızlı alışabilir belki.

Feyyaz hocanın birkaç videosunu izledim anlatımı çok iyi. Bence Mikrobiyoloji ve Farma da kolay tekrar atılabilir çünkü aynı kitap dizaynı. Sadece kitaba alışmak önemli.

Temelde çok aşırı fazla değişiklik olur mu bilmem kitaplarını almayı düşünüyorsanız offline video linkleri vardı sitede diye hatırlıyorum,upload etmişlerdi. Biyokimya ve mikrobiliyoji bulmuştum yılını hatırlamıyorum ama mevcut galiba.
Hocam yavuz hocanın farmakoloji dersini dinlediniz mi, kitap ve ders anlatımından memnun musunuz?
hus65bkl
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

gsad1905 yazdı: Prş Eyl 14, 2023 12:58 am Hocam yavuz hocanın farmakoloji dersini dinlediniz mi, kitap ve ders anlatımından memnun musunuz?
Şahsen Yavuz hocanın biyokimya derslerini çok beğendiğim için farmakolojisini de almıştım ama daha dinlemedim. Bir arkadaşımla ortak almıştık şu an o dinliyor. Dinlemeden objektif yorum yapamayacağım ama kötü olduğunu sanmıyorum. Verdiğim paraya değeceğini düşünüyorum. Tabi dinleyince fikrimi güncellerim.