*DESTEK* Almanca çalışmak için kaynak önerisi?

Nasıl başardım ?,Hangi hoca/kaynağı seçmeli ?, Kitap değiştirmeli mi ?, Nasıl çalışmalıyım ? sorularını burada cevaplıyoruz.

Moderatör: hekim3541

Kullanıcı avatarı
iCeleste87
VIP Plus
VIP Plus

*DESTEK* Almanca çalışmak için kaynak önerisi?

Mesaj gönderen iCeleste87 » Çrş Mar 15, 2023 5:30 pm

Sayın hocalarım merhaba daha önceden bazı ücretli ve ücretsiz online Almanca eğitimi aldım a2'ye kadar ancak geri dönüp baktığımda çok bir şey öğrenemediğimi fark ediyorum. Bu yüzden bir kitap kaynağı kullanmak istiyorum ve bu konuda pek bir bilgim yok
Önerisi olan bilen varsa çok sevinirim benim bildiklerim Schritte ve Menschen kitapları bunların ikisini de ben genel olarak beğendim ancak hangisi daha iyidir vs. bir çıkarım yapamadım :(

Şimdiden çok teşekkürler

naneli larry
VIP
VIP

Mesaj gönderen naneli larry » Çrş Mar 15, 2023 6:13 pm

Kitaplar hakkında bir bilgim yok ama hocam gramer çalıştıktan sonra film dizi izlemek haber okumak iyi gelebilir
Film ve dizi için ZDF Mediathek ARD Mediathek den izleme yapabilirsiniz muhtemelen duymuşsunuzdur ama nicos weg e bakın derim diziler sizi zorluyorsa popüler çizgi dizileri izleyebilirsiniz Laura's stern gibi
Gather uygulamasından haber de okuyabilirsiniz habere bakın anlamadığınız yerleri sözlükteb bakın tüm metni okumaya çalışın
LingoClip harika uygulamadır almanca şarkı açın şarkı çalarken sözleri bulmaya çalışın
Sevdiğiniz içerikleri Almanca tüketmeye çalışın ve ne kadar gramer çalışıyorsanız en az o kadar sesli yazılı görsel içerik tüketin
Bu arada almancayı ingilizce üzerinden mi çalışıyorsunuz ona göre birkaç site daha tavsiye edebilirim

Kullanıcı avatarı
iCeleste87
VIP Plus
VIP Plus

Mesaj gönderen iCeleste87 » Çrş Mar 15, 2023 6:18 pm

naneli larry yazdı:
Çrş Mar 15, 2023 6:13 pm
Kitaplar hakkında bir bilgim yok ama hocam gramer çalıştıktan sonra film dizi izlemek haber okumak iyi gelebilir
Film ve dizi için ZDF Mediathek ARD Mediathek den izleme yapabilirsiniz muhtemelen duymuşsunuzdur ama nicos weg e bakın derim diziler sizi zorluyorsa popüler çizgi dizileri izleyebilirsiniz Laura's stern gibi
Gather uygulamasından haber de okuyabilirsiniz habere bakın anlamadığınız yerleri sözlükteb bakın tüm metni okumaya çalışın
LingoClip harika uygulamadır almanca şarkı açın şarkı çalarken sözleri bulmaya çalışın
Sevdiğiniz içerikleri Almanca tüketmeye çalışın ve ne kadar gramer çalışıyorsanız en az o kadar sesli yazılı görsel içerik tüketin
Bu arada almancayı ingilizce üzerinden mi çalışıyorsunuz ona göre birkaç site daha tavsiye edebilirim
Hocam değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim hepsine bakacağım. İngilizce üzerinden çalışmadım ama ingilizcem fazlasıyla yeterli önerdiğiniz varsa ing üzerinden de gidebilirim sorun teşkil etmiyor. :blush:

naneli larry
VIP
VIP

Mesaj gönderen naneli larry » Çrş Mar 15, 2023 6:33 pm

udemy üzerinde ingilizce üzerinden almanca anlatan hocalar var ayrıca prime video aboneliğiniz varsa ordan da daha önce izlediğiniz içerikleri bir de almanca dublajlı izleyebilirsiniz. ling.online da ise ingilizce dublaj var ama ingilizce ve almanca altyazıyı aynı anda açıp izleyebilirsiniz

Kullanıcı avatarı
iCeleste87
VIP Plus
VIP Plus

Mesaj gönderen iCeleste87 » Çrş Mar 15, 2023 6:55 pm

naneli larry yazdı:
Çrş Mar 15, 2023 6:33 pm
udemy üzerinde ingilizce üzerinden almanca anlatan hocalar var ayrıca prime video aboneliğiniz varsa ordan da daha önce izlediğiniz içerikleri bir de almanca dublajlı izleyebilirsiniz. ling.online da ise ingilizce dublaj var ama ingilizce ve almanca altyazıyı aynı anda açıp izleyebilirsiniz
Teşekkür ediyorum hocam :blush:

Kitap konusunda da diğer hocalarım değerli fikrini bekliyorum..

Kullanıcı avatarı
Neresi
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen Neresi » Cum Mar 17, 2023 8:48 am

menschen diye bir kitap var meshur ingdeki oxford gibi
Dr. Ela özentiliği ile geldiğim hale bakın

DRSİPİSKO
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen DRSİPİSKO » Pzr Mar 19, 2023 1:57 am

Goethe online eğitimi iyidir bir çok arkadaşım onlar sayesinde gitti :) abimde onlardan şu an dortmundta dahiliyede

Kullanıcı avatarı
iCeleste87
VIP Plus
VIP Plus

Mesaj gönderen iCeleste87 » Pzr Mar 19, 2023 6:41 am

DRSİPİSKO yazdı:
Pzr Mar 19, 2023 1:57 am
Goethe online eğitimi iyidir bir çok arkadaşım onlar sayesinde gitti :) abimde onlardan şu an dortmundta dahiliyede
Göetheyi kullandım özellikle A1 eğitimini öneriyorlardı ve ben de çok memnun kaldım ancak hem kullandıkları kitabın kendisi ayrıyeten listening kısımlarıdır falan hep paylaşılmış bundan sonra oradan almanın ne kadar gereği var sizce hocam? Yoksa oradan devam etmek iyi mi olur şuanda indirim döneminde 950 istiyorlar

bay.wil
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen bay.wil » Pzr Mar 19, 2023 9:45 pm

Hocam instagram'da "dra almanya" adlı bir sayfa var ve sahibi Türkiye'den 18'inde göç eden bir genç kadın. Daha yeni çok sağlam, muntazam bir şekilde hazırlanmış, kurslarının büyük ölçüde faydalı olduğunu iddia eden ve şahsen benim de başarılı bulduğum bir kişi.
Şu an A2 kursu çıkardılar ve her şey detaylı, güzelce anlatılmış ve kısa süre sonra A1 kursu da çıkıyor. Gerçekten planlı, programlı ilerlemeyi seven biriyseniz öneririm. Örnek derslerine bakmakta fayda var.
Ayrıca Goethe institut dersleri de şu an kampanyada. İkisini de deneyip hangisini beğendiyseniz onu seçmenizi öneririm. İyi çalışmalar...